Alle har to-do lister. De hjælper en til at holde styr på, hvad man skal nå, og at man forbliver produktiv.

Men har du hørt om en not-to-do liste?

En not-to-doliste er en liste med ting, som du ikke skal gøre (deraf navnet 😉 )

Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men nogle gange kan man blive helt overvældet af alle de ting som man skal nå og glemmer derfor de dårlige vaner, som kan snige sig ind.

Ved at have en not-to-do-liste giver du derfor plads (aka tid) til alle de ting, som står på din to-do liste. Groft sagt er en not-to-do liste en liste over de ting som dræber din produktivitet, som du skal eliminere.

På min liste står der blandt andet:

– Ikke have min telefon ved mig når jeg arbejder i mine 45 sessioner:
Når jeg arbejder koncentreret, fungerer jeg bedst ved at arbejde i 45 min af gangen, tage 10 min pause og arbejde 45 min igen. I de 45 min er det virkelig vigtigt, at min telefon ikke lægger ved siden af mig, for hvis den gør det, så siger den højest sandsynligt “pliiing” med en eller anden notification fra Facebook, Snapchap osv…Og så skal jeg jo liiiiiige tjekke. Det er en DRÆBER for min produktivitet, så det her punkt har jeg virkelig meget fokus på.

– Ikke have min telefon tændt om morgenen:
Jeg er ret langsom om morgenen, men jeg er endnu langsommere, hvis jeg har min telefon tændt. For så skal jeg jo liiiige tjekke instagram, pinterest, snapchat ect., og så går tiden hurtigt med det. Det dur ikke, det er bare om at komme i gang og ud af døren 😀

– Ikke have flere vinduer i min browser åbne end dem jeg skal bruge:
Flere vinduer åbne end jeg skal bruge, betyder flere uafsluttede opgaver, og det er ikke godt for min produktivitet. I stedet skal jeg bare blive færdig med det, jeg nu engang har gang i og så lukke vinduet ned. Det her punkt gælder specielt også om aftenen, hvor jeg skal sørge for at lukke alle vinduer ned, så jeg ikke starter en ny dag med 10 vinduer åbne.

Det var et par stykker af dem. De kan selvfølgelig variere lidt fra tid til anden, men dem her har jeg i hvert fald altid fokus på.

Hvad har du selv af vaner, som dræber din produktivitet?

SaveSaveSaveSave

SaveSave