Mangler du selvtillid i visse situationer? Så er det her indlæg for dig.

Selvtillid er vigtigt i livet som selvstændig. Dog er det ikke liiiiiige altid at ens selvtillidsniveau er på sit højeste og det kan der være forskellige årsager til. Måske du har visse situationer der kan tricke din usikkerhed eller måske der er visse personer der kan tricke en usikkerhed i dig. Uanset hvad der tricker det, så er det altså bare allerfedest når man har plus på selvtillidskontoen 😉

Men altså, vi er jo ikke alle sammen super humans, så derfor kan det godt være at man lige har behov for at den der selvtillid bliver boostet lidt.  Jeg har selv dealet virkelig meget med usikkerhed og derfor har jeg rigtig mange råd og strategier til lige netop det emne. Her får du én af dem 🙂

Til at starte med skal du først og fremmest identificere en situation, hvor du er usikker. Når du har fundet ud af den situation, så forestil dig, at du er 10 gange mere selvsikker end hvad du reelt er og svar på følgende spørgsmål:

1) Hvordan ville din kropsholdning være?
2) Hvad ville du sige til dig selv?
3) Hvilke tanker ville gå igennem dit hoved?
3) Hvordan ville du tale til andre?

Hvis du har svært ved at svare på spørgsmålene, så tænk på en rigtig selvsikker person du kender, og se hvordan han/hun opfører sig (du kan selvfølgelig ikke læse deres tanker, men du kan i hvert fald se hvordan de agerer i forhold til situationen og til andre).

Når du er fundet svarene, så er det bare i gang med at handle som om du er den her selvsikre person. Aka at lade som om!

Jeg har brugt teknikken en del gange. Jeg kan huske første gang jeg brugte den var til et iværksætterevent. Jeg kendte absolut ingen, og jeg synes det var nogen ret interessante mennesker, der var der. Og de her mennesker ville jeg gerne mingle med og lære bedre at kende.

Jeg legede derfor at jeg var super netværker og prøvede at tænke og opføre mig som en. Det virkede! Jeg gik med ryggen rank, smilede til folk og fik nogle fede samtaler med en masse søde folk. Der var jo slet ikke noget at være bange for 😉 Den dag i dag er det ret “sjovt” at tænke, at jeg have været bange for at starte samtaler til sådan nogle events, men jeg kan tydelig huske, hvor intimiderende jeg synes det var.

Jeg har også brugt teknikken rigtig meget i salg. F.eks. hvis jeg følte at det var ved at være en anelse op af bakke med 50 afslag på en dag, så kunne jeg spørge mig selv “okay, ville en supersælger bare tage et nej for et nej?” “Ville hun virkelig være påvirket af det?”
Og så er svaret “Hell no, hun ville give den max gas og bare blive ved og blive ved og blive ved. Derudover ville hun sikkert tænke konstruktivt i forhold til afslagene og evaluere hvad hun kunne gøre bedre, og så bare tage det for den erfaring, som det nu reelt bare var.

Når du lader som om, så tricker du din hjerne til at tænke mere positivt og hjælpe dig på vej til at få mere selvtillid. Og jo mere du praktiserer “at lade som om”, jo tættere på kommer du reelt på at have det sådan, som du gerne vil have det. Og pludselig behøves du slet ikke at lade som om 😉

Så hvis du har noget, hvor du føler dig usikker/du ikke har selvtillid nok, så vid at det kan der altså laves om på! Lad vær med bare at acceptere, at du ikke har nok selvtillid.
I stedet for at sige “jeg bliver aldrig god til salg”, “jeg tør ikke gå hen og tale med den og den person”, så prøv at lade som om. Jeg lover det virker. Og når du bliver ved med at lade sig om, ja- så vil du pludselig ikke føle at du lader som om, men at du rent faktisk er en selvsikker kvinde, der er mega sej 😉

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSaveSaveSave