Jeg møder af til personer som gerne vil være selvstændige, men som stadig ikke har taget “springet”.

Det kan der være forskellige årsager til. En af dem er frygten for ikke at kunne klare sig økonomisk.

Det har jeg fuld forståelse for og kan sagtens forstå det kan være intimiderende at gå fra en fuldtidsløn til måske slet ingen løn (husk- der er ingen garanti som nyopstartet 😉 )

Derfor synes jeg også det vil være klogt at starte stille og roligt op og se om sin ide kan genere en indkomst man kan leve af (med henblik på at kunne sige sin stilling op naturligvis).

Når jeg foreslår at man kan starte stille og roligt op, så kommer der hurtigt et nyt problem: “hvordan skal jeg dog få tid til det?!!? Med fuldtidsarbejde, en kæreste/børn, fritidsinteresser osv”.

Når jeg hører sådan en udmeldning, så tænker jeg først og fremmest “okay, men hvor meget vil du det så egentlig??”. For hvis der er noget man som iværksætter IKKE har, så er det en 37 timers arbejdsuge (ikke i opstarten i hvert fald).

Dernæst tænker jeg “aaagr, jeg tror faktisk godt at du har tid til det, når alt kommer til alt”. Og det tror jeg virkelig er gældende for de fleste mennesker. For de fleste er det virkelig bare oppe i deres hovedet “at de ikke har nok tid”.

Lad mig fortælle dig hvorfor!

Okay, så der er 24 timer i døgnet, dvs. 168 timer på en uge. I løbet af sådan en uge laver man jo mange forskellige ting (sover, spiser, arbejder osv) og derfor vil jeg prøve at bryde det ned, så du reelt kan se hvad alle de timer bliver brugt på.

Først er der søvn. De fleste mennesker sover ca. 7,5 time om dagen, hvilket er 52 timer ugentligt.

Ens arbejdsuge (eller skole) varierer selvfølgelig, men lad os bare sætte den til 40 timer om ugen.

Så skal der også noget mad til. Der bruger vi ca. 2 timer om dagen på, altså 15 timer om ugen.

At slappe af og være sammen med dem vi holder af er også nødvendigt (læse, sociale medier, hænge ud med venner osv). Det kommer selvfølgelig an på dit behov her, men de fleste burde ligge inden for 28 timer om ugen, hvilket er 4 timer om dagen, som kan blive brugt på det.

Træning er også vigtigt for krop og sjæl. Igen varierer det naturligvis fra person til person, men gennemsnitligt vil det nok ligge på 4 timer om ugen.

Og endelig vil der være nogle småting, såsom transport til arbejde, gøre sig klar om morgenen osv. Lad os bare sætte den til 1 time om dagen.

Med andre ord:
Søvn: 52 timer
Arbejde/skole: 40 timer
Mad: 14 timer
Slappe af/socialisere: 28 timer
Træning: 4 timer
Småting: 7 timer

Alt i alt: 145 timer! Og der var jo hele 168 timer på en uge! Der er altså 23 timer, som kunne bruges på en ny business!

Jeg ved naturligvis godt at alle livs er forskellige. Nogen har børn, nogen bruger tid på frivilligt arbejde, nogen elsker at være yderst sociale og så videre og så videre.

Men hvor der er vilje er der vej 😉 Og det her forenklet regnestykke burde kunne overbevise dem som siger “jeg har ikke nok tid”, at det udelukkende er i deres hoved. De HAR nok tid.

Vi har alle de samme timer i døgnet. Intet mere, intet mindre. Så hvis man virkelig vil det, så er jeg sikker på man nok skal finde tiden til det 😉

SaveSave