Nogle gange så sker det, at alt ikke er optimalt i ens liv. Det kan være du har ting i dit private liv der ikke fungerer, du kan have problemer med dit helbred, du kan have arbejdsmæssige ting som ikke spiller eller du måske bare er inde i en virkelig dårlig periode af forskellige årsager.

Selvfølgelig har vi alle sammen har perioder, hvor vi ikke er på vores bedste. Men som selvstændig, så er det bare alfa og omega at man kommer hurtigst muligt ud af de perioder. Vi kan ikke lægge os syge eller tage tid ud af kalenderen på samme måde (som nogen) lønmodtagere kan (her generaliserer jeg naturligvis;)). Men det kan sgu være hårdt nogle gange, når det er ene og alene dig selv, som skal hive dig ud af “din dårlige” periode.

Jeg har selv haft en perioder, hvor jeg ikke havde lyst til at komme ud af sengen. Og det er fandme et nedern sted at være, skulle jeg hilse og sige.

Når man (læs: jeg) er inde i en dårlig periode, så kan man nemt komme til at sige ting til sig selv som:
“Jeg har det virkelig dårligt, så jeg kan slet ikke overskue at arbejdet på det her”
“Det her er virkelig en lorte periode, så jeg må bare vente til jeg får det bedre”
“Det her er virkelig synd for mig, så nu fortjener jeg altså en hel dag med Netflix”
…Bare lige for at nævne nogle eksempler. Men kan du genkende noget af det?

Jeg har som sagt selv været “offer” for de tanker og hold nu op, det kan være demotiverende. De gør intet godt for en! Derfor har jeg ligesom måtte prøve at finde ud af, hvad der kunne vende mine tanker. For jeg havde faktisk ikke lyst til at være “offer”. En ting er at man reelt har det dårligt (bare anerkender det), en anden ting er hvad man gør ved det.

Jeg har fundet frem til at det der virker aller bedst på at omvende de negative tanker til mere positive, er noget så simpelt som “at lade som om”.

“At lade som om” går ud på at man lader som om at man har det, som man egentlig gerne vil have det og gør de ting som man gerne ville gøre, hvis man havde det sådan.
Man spørger derfor sig selv ting som:
“Hvad ville jeg gøre, hvis jeg ikke havde det sådan?”
“Hvad for nogle ting ville jeg lave?”
“Hvordan ville mit humør være?”

Det “sjove” ved at lade som om, er at jo mere du praktiserer det- jo mere virkeligt bliver det. Pludselig glemmer du faktisk at du reelt har haft det dårligt, fordi du er begyndt at handle som en person, som ikke havde det dårligt.

Derfor- hvis du har en dårlig periode, spørg dig selv det her:
“Hvad ville du gøre hvis du ikke havde det dårligt- hvad for nogle handlinger ville du tage og hvordan ville dit humør være?”

Du har 100% svaret til det og når du har svaret, så begynd at gør de ting som du ville gøre, hvis du ikke havde det dårligt. Lad som om du er den lykkeligste person på jorden. Lad som om at det hele spiller. Lad som om at alt er godt.
Og så et bonustip-SMIL! Du har måske ikke lyst til det, men tving dig selv til det. Til at starte med kan det måske føle en anelse anstrengende, men bare bliv ved. Du skal nok blive i bedre humør af det 😉Når jeg selv gør det, så bliver jeg faktisk også mindet om hvor mange ting jeg har at smile af (og være taknemmelig for) og det er nu altså en ret så dejlig følelse 😉

Og afslutningsvis vil jeg sige: Følelser er midlertidige! Der er ingen følelser som varer for evigt. Hverken de gode eller dårlige. Så hvorfor blive ved med at dvæle ved de dårlige, når de går over (det gør de, I promise ;)). Og når jeg siger dvæle, så mener jeg dvæle. Fordi jeg er 100% fan af at man anerkender sine følelser. Jeg mener bestemt at man skal mærke sine følelser og være i dem. Men det kan gå hen og blive en ond cirkel og det er her jeg mener, at “lade sig om” kan være ganske brugbart (så vi ikke bliver netflix-ofre for evigt 😉 ).

SaveSaveSaveSave