At få ideer er godt! At få massere ideer er også godt! Dog kan det godt være som en stor rodebutik i ens hoved, hvis man (som mig) har det med at få en maaaasse nye ideer (nogle bedre end andre).

Jeg elsker at få nye ideer. Og jeg elsker at få inspiration til nye ideer. Derfor sker det ofte, at jeg får en ny ide. Jeg kan faktisk blive helt høj af det! Det behøves ikke nødvendigvis at være business-relateret, det kan sagtens også være noget jeg gerne vil privat.

Jeg er en meget lystbetonet person, så hvis jeg får en ide til at gøre noget, så vil jeg helst have at det sker NU NU NU. Men at springe fra opgave til opgave (eller droppe et gøremål fordi den nye ide lige er liiiiidt mere spændende) kan være ret så stressende og ikke særlig produktivt.

For at komme ud over at det hele sejler i mit hovedet + at jeg forbliver produktiv i de gøremål/opgaver jeg nu engang er i gang med, går jeg derfor lidt mere strategisk til værks, når jeg får alle de her spændende nye ideer.

Det jeg konkret gør, når jeg får en ny ide, er at jeg skriver den ned og lægger den ind i en mappe som hedder “someday”. “Someday”-mappen kigger jeg på hver søndag, hvor jeg samtidig planlægger min uge. Der stiller jeg mig spørgsmålet “okay, hvordan ser min uge ud- har jeg tid til at handle på den her ide?”. Nogle gange er svaret ja. Andre gange er svaret nej. Hvis svaret er nej (og jeg stadig synes det er en god ide), så venter jeg bare til næste uge for at se om jeg kan handle på den der.

Vi selvstændige er som regel gode til at få nye ideer og vi elsker det! Men hvis der ikke kommer struktur på det, så kan det nemt sejle. Tro mig, jeg har selv prøvet at springe fra den ene opgave til den anden, bare fordi jeg synes det andet var en anelse mere spændende. Jeg har også prøvet at droppe decideret projekter, fordi jeg pludselig havde en ny ide, som var mere spændende.

At skrive ideen ind i “someday”-mappen gør først og fremmest, at du får lidt afstand på ideen. Fordi nogle gange, så sker det altså, at den ide man syntes var “iiih så fed”, måske er knap så fed, når der er gået lidt tid.
Dernæst kan du også gå mere strategisk til værks på ideen og stille dig spørgsmål som “hvor meget tid vil det tage at handle på den her ide” og “har jeg tid til at trække x antal timer ud af kalenderen til den her nye ide?”.

Det bliver en mere velovervejet proces og selvom det måske kan virke som en lidt mere kedelig tilgang til det, så gør det altså bare at du forbliver produktiv og du har ro i dit hovedet = 2 kæmpe faktorer som selvstændig!