Om Mette Maria

Mød Mette Maria

Jeg er Mette Maria og jeg er så glad for, at du har lagt vejen forbi!

Det allervigtigste, du skal vide om mig er, at jeg er ret så vild med at squeeze så meget som muligt ud af det hersens liv (nogen vil måske kalde det at “udleve sit fulde potentiale” 🙂)
Jeg har en ting for iværksætteri og så elsker jeg at have det sjovt!
Hvad jeg også elsker, er at inspirere og hjælpe andre til at gøre det, der giver den vildeste lykkefornemmelse-  og det er præcis det, jeg har dedikeret denne side til!

Jeg er iværksætter, har en bachelor i engelsk & kommunikation, en kandidat i innovation og iværksætteri fra CBS og er uddannet coach. Men det er bare titler og hvis der er noget jeg hader, så er det titler!

Hvad jeg i stedet gerne vil have du skal vide, er at jeg er enormt passioneret i det jeg laver (både arbejdsmæssigt og privat), jeg elsker at få nye ideer (og tage action på dem), og så bestræber jeg mig på at være så autentisk som muligt hele tiden.

Jeg er KÆMPE fortaler for, at vi alle lever i overensstemmelse med vores autentiske jeg. Med andre ord: jeg synes alle skal gøre whatever tha f*ck that makes them happy!! Både i privatlivet, men så sandelig også i karrierelivet.

Jeg selv har en ting for iværksætteri og det har jeg haft så længe jeg kan huske. Og den historie vil jeg gerne lige dele med dig.

Ser du, min interesse for iværksætteri begyndte nemlig allerede, da jeg som 12-årig startede mit eget hestemagasin (jep, jeg var en hestepige).
Det var første gang jeg oplevede den enorme glæde, det er at skabe noget selv.
Og selvom jeg ikke tjente en krone på det, stod det nok allerede dengang i kortene, at iværksætteriet skulle blive min levevej.
Som 19-årig besluttede jeg mig for at starte min første rigtige virksomhed (dvs. med CVR nummer og det hele :P). Det gik dog knap så godt. Jeg sprang nemlig, med hovedet først, direkte ud i eventyret og det endte mig med at koste mig 75.000 kroner.

Det tog dog ikke modet fra mig og efter et par søvnløse nætter (ok, måske lige lidt mere end ”et par” nætter) fandt jeg en lidt mindre risikofyldt måde at starte forretning på.

Siden da har jeg haft forskellige iværksættereventyrer. Jeg har blandt andet haft en konceptbaseret frisørsalon, hvor jeg til at starte med, slet ikke var uddannet frisør. Jeg har altid gjort tingene ”my way” og denne gang var ikke en undtagelse. Så i stedet for at gå i lære i en anden frisørsalon, investerede jeg derfor i min egen salon, ansatte en uddannet frisør og på den måde gik i lære i min egen forretning. Det stod på i 5 års tid.

Så har jeg haft et andet eventyr, som også var i skønhedsbranchen. Her var det salg af hair-extensions, som faktisk gik så godt, at jeg landede en eksklusiv ret til at sælge produktet her i Danmark (hvis du derfor overvejer at importere varer fra Asien- hit me up, jeg ved en hel del 😉 ).

Tech-branchen har jeg også prøvet kræfter af med. Det eventyr varede i to år og lærte mig en hel del om fancy ting som ”disruption, skalerbarhed & value proposition”. Det var nogle sjove år og jeg er stolt af, at jeg bare med en ide på tegnebrættet vandt en iværksætterkonkurrence, som så gik hen og blev til en faktisk virksomhed.

Som du kan høre, har temaet iværksætteri altid fyldt meget i mit liv. Men hvad jeg også altid har været super nysgerrig på, er hvordan vi mennesker hænger sammen. Hvorfor er der nogen som har det så svært, mens andre er den vildeste tiltrækningsmagnet på succes, lykke og glæde? Hvad driver os mennesker, ja i det hele taget- hvorfor gør vi som vi gør?

Min massive interesse for disse ting stammer ikke kun fra mit ønske om at forstå (og hjælpe) andre mennesker. Den opstod oprindeligt pga. et ønske om at forstå mig selv (og ændre mig selv!).
Ærligt, jeg har sgu ikke altid været den person, jeg gerne vil være og det har været så mega frustrende for mig. Hvorfor kunne jeg ikke bare være glad? Hvorfor kunne jeg ikke bare gøre det og det og være det og det. Temaer som angst, stress og depression har fyldt så uendeligt meget i mit liv. Udadtil har det formentlig virket som om, at jeg bare havde styr på ”tha shit”, men folk tæt på mig har altid kendt til mine ”kampe”.

Det var først, da jeg satte mig ind i følelsesmæssig intelligens, at der skete ting og sager. Jeg fandt ud af at hey- mine følelser prøver faktisk og fortælle mig noget!! I SÅ mange år har jeg prøvet at leve mit liv baseret på hvad min HJERNE ville. Og min krop har sagt fra. Så uendelig mange gange. Jeg har bare ikke gidet at lytte til den. Men hvad jeg virkelig har fundet ud af, det er, at no freaking matter what, så er det ALTID kroppen (følelserne) der vinder i sidste ende. ALTID. Det skulle bare lige tage mig næsten halvdelen af mit liv at finde ud af (men hey- bedre sent end aldrig 😉 )

Derfor er jeg så UBER passioneret følelsesmæssig intelligens. Jeg mener helt oprigtigt, at det er dér at nøglen til varig forandring ligger.
Både ift. ”personlige udfordringer”, men så sandelig også ift. iværksætteri. Frygt holder iværksættere tilbage (som i MEGA meget). Skam holder iværksættere tilbage (”hvad vil den og den person sige til, hvis jeg gør sådan og sådan”). Og jeg kunne blive ved. Følelser styrer i DEN GRAD også, hvor meget action vi tager i vores forretninger.
Så at blive følelsesmæssig intelligent- det er i min optik vejen til at få succes som iværksætter- ikke kun økonomisk, men så sandelig også hvor man mærker en lykkerus, der svarer til at være ”sommerfugle-i-maven-forelsket” hver evig eneste dag.

Hvis du er nået så langt med læsningen, så først og fremmest: well done 😀 Det var en ordentlig smøre, men jeg ville så gerne give dig et indblik i, hvem jeg er.
På siden her, kan du se mine blogindlæg og videoer. De er alle skabt på baggrund af mine egne erfaringer i håb om, at hvad jeg selv har lært gennem tiden, kan hjælpe og inspirere dig.
Du kan også læse nærmere om, hvordan jeg personligt kan hjælpe dig med at gå all-in på lige præcis dét du gør og drømmer om! Mere info finder du her.

Og ellers vil jeg bare sige: DU betyder noget og verdenen har brug for en som dig. Hvad end der får dit hjerte til at synge- GO AFTER IT <3

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave