Om Mette Maria 2018-01-08T17:16:26+00:00

Mød Mette Maria

Hvordan det hele startede…
Min interesse for iværksætteri begyndte allerede, da jeg som 12-årig startede mit eget hestemagasin (jep, jeg var en hestepige).
Det var første gang jeg oplevede den enorme glæde, det er at skabe noget selv.
Og selvom jeg ikke tjente en krone på det, stod det nok allerede dengang i kortene, at iværksætteriet skulle blive min levevej.
Som 19-årig besluttede jeg mig for at starte min første rigtige virksomhed (dvs. med CVR nummer og det hele :P). Det gik dog knap så godt. Jeg sprang nemlig, med hovedet først, direkte ud i eventyret og det endte mig med at koste mig 75.000 kroner.

Det tog dog ikke modet fra mig og efter et par søvnløse nætter (ok, måske lige lidt mere end ”et par” nætter) fandt jeg en lidt mindre risikofyldt måde at starte forretning på. Den drev jeg mens jeg tog min bachelor (som senere hen blev til en kandidat i innovation og iværksætteri fra CBS).

I 2010 fik jeg idéen til en konceptbaseret frisørsalon, der skulle tilbyde mange luksuriøse skønhedsbehandlinger, samlet på ét sted. Der var bare ét problem: Jeg var ikke frisør. Men det var ikke nok for mig ”bare” at gå i lære som frisør. Det ville simpelthen gøre vejen mod målet om at drive min egen salon alt for lang.

Efter lidt kreative tankeprocesser, valgte jeg i stedet at starte på målstregen.
Jeg investerede i min egen salon, ansatte en uddannet frisør og gik i lære i min egen forretning.
På den måde skabte jeg både min konceptbaserede salon og den uddannelse, det krævede at drive den – og så slap jeg for at vente. Og dét er lige i min ånd 🙂

Samtidig med frisørsalonen havde jeg landet en eksklusiv ret til at sælge mit produkt her i Danmark-  et produkt inden for hair-extensions som blev videresolgt til skønhedsbranchen.

I 2015 tog jeg dog en beslutning om at skifte helt retning- nu ville jeg prøve kræfter i tech branchen! Jeg havde absolut ingen erfaring eller know-how inden for tech. Men jeg syntes min ide var genial og jeg måtte bare handle på den.

Med bare en ide på tegnebrættet meldte jeg mig til en iværksætterkonkurrence. Jeg vandt konkurrencen og hurtigt efter fik jeg mig to co-founders som var ret skarpe på den it-mæssige del. Vejen hen til launch var hård og lang, men det lykkedes endeligt. Desværre måtte vi efter 2 års tid erkende at vi aldrig fik knækket koden til en skalerbar, bæredygtig model.

Efter den iværksætterrejse, valgte jeg at tage en tur til Bali. Jeg havde brug for at reflektere over hele processen og også finde svaret til: ”hvad skal der nu ske?”. Heldigvis mangler min hjerne ikke kreative ideer og da jeg landede tilbage i Danmark stod jeg klar med en ny forretningside. Nu skulle jeg bare finde en ny partner og ham fandt jeg heldigvis kort tid efter.

Hvor er jeg så den dag i dag?
I dag har jeg virksomheden Beautybase sammen med min partner Jesper. Den overordnede mission er at digitalisere skønhedsbranchen og jeg har kæmpe forventninger til hvad der skal ske for den virksomhed i 2018!
Derudover er jeg blevet udnævnt til at være den danske og europæiske ambassadør for Women’s Entrepreneurship Day (tjek evt. www.weddk.dk og www.womenseday.org). Mit hjerter brænder for kvinder og iværksætteri og jeg mener helt oprigtigt, at der har aldrig været et bedre tidspunkt til at starte forretning end i den tid vi lever i nu! Det er mit ønske at mange flere kvinder tager springet som selvstændig- og det vil jeg rigtig gerne hjælpe med.

Hvorfor skal du læse med?
Som du måske kan fornemme i min egen historie, så lever jeg efter mantraet: ”hvis du virkelig vil det- så skal det nok også kunne lade sig gøre”.
Jeg tror nemlig på at dét at starte og drive en forretning er 80% mindset- og 20% kompetencer.
Jeg mener derfor, at den vigtigste opgave, man har som iværksætter, er arbejdet med sig selv. Og det er det min blog bærer meget præg af.
Jeg tager dig med på opdagelse i emner som motivation, inspiration, mindset, produktivitet, vaner og alle mulige andre spændende områder, som jeg selv arbejder med dagligt.
Det er mit håb, at mine erfaringer kan hjælpe dig med at tage springet som selvstændig og hvis du allerede er selvstændig, så håber jeg at kunne give dig redskaber til at blive en stærkere person, så du kan optimere din forretning.
Lad mig endelig vide hvis der er emner du gerne vil have jeg berører.

Og så vil jeg ellers bare sige: TUSIND TAK FORDI DU LÆSER MED!

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave